Onherstelbare fietsaccu-modellen


Welke accu's komen niet in aanmerking voor revisie?

Tegenwoordig is er een enorme diversiteit aan fietsaccu-modellen verkrijgbaar. Onze gespecialiseerde reparateurs zijn erin geslaagd om het merendeel van deze modellen succesvol te herstellen. Zelfs voor vele complexe modellen die door andere reparatiebedrijven als ‘onherstelbaar’ worden aangemerkt is een oplossing gevonden.

Toch zijn er nog een aantal fietsaccu-modellen die niet in aanmerking komen voor revisie. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn, bijvoorbeeld een beveiliging in de software of een ingegoten binnenwerk. Hieronder vindt u een overzicht van de accumodellen die niet gereviseerd kunnen worden:

 

Merk Model Reden
Accell Group
(Batavus, Koga, Sparta)                                                                                                                                                                  
ION-Series                                                                                                                                                                                                                                        

Deze serie is door de fabrikant voorzien van een beveiliging in de software, wat revisie van de accu onmogelijk maakt. 

Multicycle HES EN15194 9S5P 33v

Het binnenwerk van deze accu (BMS en energiecellen) is met kit/epoxy opgevuld, wat het nagenoeg onmogelijk maakt om de accu te repareren.

RIH Omega 36v

RIH accu’s zijn beveiligd en onthouden het laatste beetje capaciteit. Na revisie kan er geen kilometer extra mee gefietst worden omdat de computer nog steeds uitgaat van de oude waarden (vóór revisie).

Cube Energy Post 36v (zadelpen)

De Cube accu van BMZ die in de zadelpen geplaatst wordt komt niet in aanmerking voor revisie. Het is vrijwel onmogelijk om de metalen behuizing van deze accu te openen/sluiten, waardoor wij de oude cellen niet kunnen vervangen.

TDR Fløx 36v

Revisie van de TDR Fløx 36v bagagedrager accu is niet mogelijk vanwege een elektronische beveiliging in de software, waardoor de accu na revisie nog maar een beperkt aantal kilometers ondersteuning geeft.

Infineum AE6195105P 36v LiPo

Revisie van de Infineum AE6195105P 36v LiPo accu is niet mogelijk, vanwege het formaat van de behuizing. De originele accu is gevuld met platte Lithium Polymer energiecellen, die relatief weinig ruimte innemen in de behuizing. Wij reviseren uitsluitend met Li-ion energiecellen die door het grotere formaat helaas niet passend zijn voor de Infineum behuizing.

TranzX JD-PST BL11 36v (frame)

De Tranzx JD-PST BL11 36v frame accu komt niet in aanmerking voor revisie. De complexe interne opbouw van deze accu maakt revisie tijdrovend en het risico op beschadiging erg groot.

Schwinn Tailwind 24v

De Schwinn Tailwind 24v accu komt niet in aanmerking voor revisie. De complexe interne opbouw van deze accu maakt revisie tijdrovend en het risico op beschadiging erg groot.

Yamaha 37v PASB1 (frame)

De Yamaha 37v PASB1 frame accu (met typenummer PASB1 B89-00 / X89-8212A-10 / X89-8212A-00) komt niet in aanmerking voor revisie. Onze ervaring leert dat deze accu's na revisie vaak een foutcode tonen of niet meer functioneren door een elektronisch probleem. Het is daarna niet meer mogelijk om de accu te resetten naar de oude staat.

Yamaha 36v PASB2 B94 (bagage)

De Yamaha 36v PASB2 B94 bagagedrager accu (met typenummer PASB2 B94-00) komt niet in aanmerking voor revisie. Onze ervaring leert dat deze accu's na revisie vaak een foutcode tonen of niet meer functioneren door een elektronisch probleem. Het is daarna niet meer mogelijk om de accu te resetten naar de oude staat.

Yamaha 36v PASB2 B94 (frame)

De Yamaha 36v PASB2 B94 frame accu (met typenummer X94-8212A-20 / X0S-8212A-20) komt niet in aanmerking voor revisie. Onze ervaring leert dat deze accu's na revisie vaak een foutcode tonen of niet meer functioneren door een elektronisch probleem. Het is daarna niet meer mogelijk om de accu te resetten naar de oude staat.

Yamaha 25v X49-E0 X60-E0 (frame)

De Yamaha 25v X49-E0 X60-E0 frame accu komt niet in aanmerking voor revisie. Onze ervaring leert dat deze accu's na revisie vaak een foutcode tonen of niet meer functioneren door een elektronisch probleem. Het is daarna niet meer mogelijk om de accu te resetten naar de oude staat.