DUURZAME VERWERKING VAN GEBRUIKTE LI-ION ACCU’S

Het is zeer waarschijnlijk dat nieuwe EU-regelgeving vanaf 2025 de verantwoordelijkheid voor het afvoeren van lithiumbatterijen bij accufabrikanten legt. Dit is een belangrijke stap in de transitie naar een circulaire economie voor batterijen.

Bij Heskon besteden we speciale aandacht aan de verwerking van gebruikte li-ion accu’s en zorgen we ervoor dat deze producten met zorg worden gedemonteerd. Wij ondersteunen fabrikanten met een duurzame verwerking van gebruikte batterijen door onderdelen die nog in goede staat zijn te hergebruiken. Andere componenten worden zorgvuldig gesorteerd en geprepareerd voor recycling.

heskon recycle accu

Waarom recycling bij Heskon?

Professionele demontage
End-of-life batterijen worden zorgvuldig uit elkaar gehaald en klaargemaakt voor verdere verwerking door gespecialiseerde recyclingbedrijven.
Voorbereiding op andere toepassingen
Lithium energiecellen worden gescheiden van andere componenten en geclassificeerd voor toepassingen elders of voor het terugwinnen van grondstoffen.
Slimme automatisering
Het proces is deels geautomatiseerd door speciale demontage-machines, waardoor we grote hoeveelheden accupacks veilig en snel kunnen demonteren.