Over Heskon


Wie zijn wij?

Revisie voor consumenten

Door de explosief gestegen e-bike verkoop in Nederland en de populariteit van refurbishing voor laptops en smartphones ontstond in 2016 het idee om gebruikte fietsaccu’s een tweede leven te geven. Herstel of ‘revisie’ van gebruikte fietsaccu’s werd in die periode al een tijdje gedaan, maar tot dan toe was het vooral een lokale aangelegenheid.

Wij waren ervan overtuigd dat revisie toegankelijker moest worden voor een breed publiek. Om dat te bereiken zijn we begin 2017 een online revisie platform gestart voor consumenten, waar bezoekers snel en eenvoudig een revisie-verzoek konden plaatsen. Medio 2019 volgde de overstap naar de Duitse markt.


Met succes lukte het ons om revisie voor een breder publiek aantrekkelijk te maken, in eerste instantie gericht op consumenten. Dankzij onze groeiende bekendheid op de particuliere markt kwamen ook steeds meer rijwielhandelaren en zakelijke gebruikers uit andere branches bij ons terecht. Ook daar was er behoefte aan een gecertificeerde, professionele dienstverlener op fietsaccu gebied.

 

Samenwerking met BOVAG

Eind 2018 werd de overstap gemaakt naar een nieuw reparatiecentrum met een oppervlakte van 500 m2, maar al binnen twee jaar bleek deze ruimte niet meer voldoende om de vraag naar revisie te beantwoorden. Sinds maart 2021 is Heskon gevestigd in een nieuw repair centre aan de Ringbaan-Oost in Tilburg (2000 m2) en daarmee werd definitief de volgende stap gezet om op grote schaal ook voor de zakelijke en internationale markt accu’s te reviseren.

Na een intensieve samenwerking en pilot met diverse fietshandelaren, kunnen we met trots melden dat Heskon zich sinds 2019 officieel gesteund wordt door BOVAG.

Heskon in 2022

Inmiddels is Heskon al lang niet meer alleen werkzaam voor klanten binnen Europa, maar zijn wij vaste service partner geworden van diverse accufabrikanten in Azië. Tegelijkertijd is ons portfolio uitgebreid met reparatie en recycling van lithium batterijen, waardoor revisie slechts een onderdeel is geworden van onze dienstverlening.

Het team van Heskon bestaat tegenwoordig uit bijna 50 medewerkers met specialisten uit verschillende disciplines. Door mensen met verschillende expertises te laten samenwerken is een unieke mix ontstaan, waardoor de organisatie zich in rap tempo heeft kunnen ontwikkelen tot een van de grootste reparatiebedrijven voor lithium accu's in Europa.